Szkolenia

„Bezpieczne grzybobranie” – podsumowanie szkolenia

W dniach 23, 26 września oraz 2 października 2013, odbyły się szkolenia dotyczące zasad bezpiecznego grzybobrania. Prelegentami byli: Pan Piotr Pokrzywa – kierownik Oddziału Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku, oraz Pani Halina Hawryluk – grzyboznawca. Prowadzący szkolenie są pracownikami Wojewódzkiej Stacji sanitarno-Epidemiologicznej w Krakowie.

Czytaj więcej...

BEZPŁATNE SZKOLENIE - Bezpieczne grzybobranie

Grzyby odgrywają dużą rolę jako środek spożywczy. Zbieramy je dla walorów smakowych i aromatycznych, urozmaicają pożywienie i są doskonałą przyprawą. Owocniki grzybów odznaczają się różnorodnością kształtów, barwą i wielkością. Najczęściej zbierane przez nas to grzyby kapeluszowe. Niektóre gatunki grzybów zawierają substancje toksyczne, które powodują zatrucia pokarmowe a nawet zatrucia śmiertelne.

Czytaj więcej...

Kanały informacji

feed-image Źródło RSS

Polecamy

Stan sanitarny woj. malopolskiego 2016

Kontakt

Punkt informacyjny:
tel. (+48 12) 25-49-555
fax (+48 12) 41-62-093
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

> więcej

2017  WSSE w Krakowie